IV. kötet
AZ ALFÖLD AGRÁRTERMELÉSÉNEK ÉS ÉLELMISZERIPARÁNAK HELYZETE
Kecskemét, 1992.
MTA REGIONÁLIS KUTATÁSOK KÖZPONTJA
ALFÖLDI PROJEKT PROGRAMIRODA
239 oldal, illusztrált
Kéziratként sokszorosítva
Az MTA Regionális Kutatások Központja főigazgatója:
Dr. Illés Iván kandidátus
Az MTA RKK Alföldi Tudományos Intézetének igazgatója és az Alföld
Projekt Programiroda megbízott vezetője:
Dr. Csatári Bálint
A kötet előállításában az MTA RKK Alföldi Tudományos
Intézetének kecskeméti és békéscsabai osztályának munkatársai és asszisztensei
vettek részt,
Gaborjákné dr. Vydareny Klára, a Programiroda titkárának irányításával.
Témavezető: Gurzó Imre
Írták:
Gurzó Imre, Hanyecz Vince, Horváth Jenő, Kovács Teréz, Lánszki Imre, Lovas Imre,
Márton János, Rácz Endre.
Közreműködtek:
Baukó Tamás, Ruzsa János, Vetési Sándor, Vida Edit.
Az Alföld mezőgazdasága, élelmiszergazdasága.
TARTALOM
Bevezetés | 5 |
Lovas Imre: A Nyírség komplex agrárfejlesztési programja és metodikája | 9 |
Kovács Teréz: Az alföldi agrárnépesség szociológiai vizsgálata | 33 |
Horváth Jenő, Lánszki Imre: Az Alföld, mint élelmiszertermelő régió nemzetgazdasági jelentősége | 65 |
Rácz Endre: Elemzés az Alföld élelmiszeriparáról | 107 |
Hanyecz Vince: A mezőgazdasági infrastruktúra területi jellegzetességei az Alföldön | 135 |
Márton János: Az Alföld élelmiszergazdaságában szükséges szerkezetváltás időszerű kérdései | 175 |
Gurzó Imre: Az alföldi élelmiszergazdaság fejlesztésének néhány kérdése | 195 |
Gurzó Imre: Az Alföld agrártermelésének és élelmiszeriparának helyzete című elemző-feltáró kötet tézisei | 213 |