IV. kötet

AZ ALFÖLD AGRÁRTERMELÉSÉNEK ÉS ÉLELMISZERIPARÁNAK HELYZETE

Kecskemét, 1992.

MTA REGIONÁLIS KUTATÁSOK KÖZPONTJA
ALFÖLDI PROJEKT PROGRAMIRODA

239 oldal, illusztrált
Kéziratként sokszorosítva

 

Az MTA Regionális Kutatások Központja főigazgatója:
Dr. Illés Iván kandidátus

Az MTA RKK Alföldi Tudományos Intézetének igazgatója és az Alföld Projekt Programiroda megbízott vezetője:
Dr. Csatári Bálint

A kötet előállításában az MTA RKK Alföldi Tudományos Intézetének kecskeméti és békéscsabai osztályának munkatársai és asszisztensei vettek részt,
Gaborjákné dr. Vydareny Klára, a Programiroda titkárának irányításával.

 

Témavezető: Gurzó Imre

Írták:
Gurzó Imre, Hanyecz Vince, Horváth Jenő, Kovács Teréz, Lánszki Imre, Lovas Imre, Márton János, Rácz Endre.

Közreműködtek:
Baukó Tamás, Ruzsa János, Vetési Sándor, Vida Edit.

 

Az Alföld mezőgazdasága, élelmiszergazdasága.

 

TARTALOM

 

Bevezetés 5
Lovas Imre: A Nyírség komplex agrárfejlesztési programja és metodikája 9
Kovács Teréz: Az alföldi agrárnépesség szociológiai vizsgálata 33
Horváth Jenő, Lánszki Imre: Az Alföld, mint élelmiszertermelő régió nemzetgazdasági jelentősége 65
Rácz Endre: Elemzés az Alföld élelmiszeriparáról 107
Hanyecz Vince: A mezőgazdasági infrastruktúra területi jellegzetességei az Alföldön 135
Márton János: Az Alföld élelmiszergazdaságában szükséges szerkezetváltás időszerű kérdései 175
Gurzó Imre: Az alföldi élelmiszergazdaság fejlesztésének néhány kérdése 195
Gurzó Imre: Az Alföld agrártermelésének és élelmiszeriparának helyzete című elemző-feltáró kötet tézisei 213

 

előző kötet vissza az Alföld I. Kutatási Program fő tartalomjegyzékéhez következő kötet